Co pysznego w tym tygodniu?

 

 

19 maj 2025 r.  poniedziałek

ŚNIADANIE:  chleb pszenno-żytni z masłem, schabem pieczonym, natką pietruszki i pomidorem mailowym, kawa zbożowa na mleku z dodatkiem cukru. ALERGENY: mleko, gluten gorczyca, może zawierać: orzechy, sezam, soję.

OBIAD: zupa: krupnik na włoszczyźnie z kaszą jęczmienną i wątróbką, naleśniki z dodatkiem mąki orkiszowej z nadzieniem z sera białego i brzoskwiń, napar z mięty. ALERGENY: seler, mleko.

PODWIECZOREK: bułka weka z masłem, surówka z marchewki i jabłka z dodatkiem śmietany. ALERGENY: gluten, mleko, może zawierać: orzechy, jajko, sezam, soję.

 

 

20 maj  2025 r.  wtorek

ŚNIADANIE: bułka kajzerka z masłem i miodem, kasza manna na mleku. ALERGENY: mleko, gluten, jajko, gorczyca, może zawierać: orzechy, sezam, soję.

OBIAD: zupa: krem z czerwonej papryki na włoszczyźnie z prażonym pestkami słonecznika z dodatkiem śmietany, filet z kurczaka duszony, ziemniaki z dodatkiem masła, surówka z kapusty pekińskiej z jarzynami z dodatkiem majonezu, napar z melisy. ALERGENY: seler, mleko, gorczyca, gluten, jajko, może zawierać: orzechy, sezam, soję.

PODWIECZOREK:  chałka (wyrób własny) z masłem , bananem i kiwi. ALERGENY: gluten, może zawierać: orzechy, jajko, sezam, soję, mleko.

 

21 maj  2025 r.  środa

ŚNIADANIE: chleb domowy z masłem, szynką drobiową „z pasieki” sałatą zieloną i rzodkiewką, kawa zbożowa na mleku z dodatkiem cukru. ALERGENY: mleko, gluten, może zawierać: orzechy, sezam, soję, jajko.

OBIAD: zupa: ogórkowa z ziemniakami z dodatkiem śmietany, makaron spaghetti z sosem pomidorowym, mięsem wieprzowym i z dodatkiem sera żółtego, lemoniada z miodem i cytryną . ALERGENY: seler, mleko, gluten.

PODWIECZOREK:  budyń śmietankowy z musem truskawkowym. ALERGENY: mleko.

 

22 maj  2025 r.  czwartek

ŚNIADANIE: chleb pszenno-żytni z masłem i pomidorem, pasta z jaj z dodatkiem szczypiorku, herbata z cytryną z dodatkiem cukru. ALERGENY: mleko, gluten, jajko, może zawierać: orzechy, sezam, soję.

OBIAD:  zupa: curry na rosole z ryżem, groszkiem, kurczakiem i koperkiem, pieczeń rzymska  z mięsa wieprzowego, ziemniaki  z dodatkiem masła, sałatka z gotowanych buraczków z jabłkiem i cebulką z dodatkiem oleju 3 ziarna, kompot jabłkowy. ALERGENY: seler, mleko.

PODWIECZOREK: kasza kukurydziana na mleku. ALERGENY: mleko.

 

23 maj  2025 r.  piątek

ŚNIADANIE: chleb razowy ze słonecznikiem z masłem, szynką wieprzową „kruchą” i ogórkiem, kawa zbożowa na mleku z dodatkiem cukru. ALERGENY: mleko, gluten, może zawierać: orzechy, sezam, soję.

OBIAD:  zupa: żurek na zakwasie z pieczarkami, kiełbasą i zieleniną, pierogi „ruskie” z masłem topionym, napar z lipy. ALERGENY: seler, ryba, mleko, gluten, jajko.

PODWIECZOREK:  kanapka: chleb pszenno-żytni z masłem i pastą z tuńczyka, papryka czerwona, herbata z cytryną z dodatkiem cukru.  ALERGENY: mleko, gluten, ryba,  może zawierać: orzechy, sezam, soję.

 

 

 

INFORMUJEMY, ŻE JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE Z PRZYCZYN OD NAS NIEZALEŻNYCH 

 

 

  spp2.jpg

 

Spp2 * Przedszzkole nr 2 Sanok * Sanok * Podkarpacie * Przedszkole * Jana Pawła * sanockie * Sadowa * Samorządowe Przedszkole Publiczne Nr 2