
Co pysznego w tym tygodniu?
20 PAŹDZIERNIK 2025 r. poniedziałek
ŚNIADANIE: chleb pszenno-żytni z masłem, szynką „kniazia”, rukolą i rzodkiewką, kawa zbożowa na mleku z dodatkiem cukru. ALERGENY: mleko, gluten, gorczyca, jajko, gorczyca, może zawierać: orzechy, sezam, soję.
II śniadanie: jabłko.
OBIAD: zupa: grochowa na włoszczyźnie z ziemniakami, mięsem i z dodatkiem zieleniny, II danie: makaron świderki z białym serem, napar z melisy. ALERGENY: seler, mleko, gluten, jajko.
PODWIECZOREK: kanapka: chleb domowy z masłem, jajkiem gotowanym, pomidorem i szczypiorkiem, herbata z dodatkiem cukru z cytryną. Jogurt pitny . ALERGENY: gluten, mleko, jajko, może zawierać: orzechy, jajko, sezam, soję.
21 PAŹDZIERNIK 2025 r. wtorek
ŚNIADANIE: płatki owsiano-jaglane na mleku, bułka weka z masłem i dżem truskawkowym. ALERGENY: mleko, gluten, jajko, gorczyca, może zawierać: orzechy, sezam, soję.
II śniadanie: banan.
OBIAD: zupa: krem z cukinii na włoszczyźnie z kostkami z sera mozarella i z dodatkiem śmietany, II danie: kotlet schabowy panierowany, ziemniaki z dodatkiem masła, kapusta kiszona zasmażana z marchewką i kminkiem, lemoniada z cytryną. ALERGENY: seler, mleko, gluten, gorczyca.
PODWIECZOREK: sałatka awanturka: marchewka, kalarepa, ogórek, ser faruki, pieczywo chrupie razowe z masłem. ALERGENY: gluten, mleko, może zawierać: orzechy, sezam, soję, jajko.
22 PAŹDZIERNIK 2025 r. środa
ŚNIADANIE: chleb domowy z masłem, naturalne parówki z szynki, sos grillowy, papryka kolorowa, herbata z cytryną z dodatkiem cukru. ALERGENY: mleko, gluten, jajko, gorczyca, może zawierać: orzechy, sezam, soję.
II śniadanie: kaki.
OBIAD: zupa: pomidorowa z ryżem na włoszczyźnie z dodatkiem śmietany i koperku, II danie: kluski śląskie z sosem mięsno-pieczarkowym, surówka z marchewki z chrzanem z dodatkiem śmietany, kompot z czarnej porzeczki i jabłek. ALERGENY: seler, mleko, gluten, jajko.
PODWIECZOREK: płatki kukurydziane na mleku. Jabłko. ALERGENY: mleko.
23 PAŹDZIERNIK 2025 r. czwartek
ŚNIADANIE: bułka grahamka z masłem, pasta z cieciorki i suszonych pomidorów z dodatkiem czosnku, słupki z ogórka, kawa zbożowa z dodatkiem cukru. ALERGENY: mleko, gluten, jajko, może zawierać: orzechy, sezam, soję.
II śniadanie: mandarynka.
OBIAD: zupa: rosół wołowy z makaronem nitki i zieleniną, II danie: mięso wołowe gotowane mielone z jarzynami (marchewka, pietruszka, seler, por), ziemniaki z dodatkiem masła, sałata zielona ze śmietaną, kompot truskawkowy. ALERGENY: seler, mleko.
PODWIECZOREK: ciasto czekoladowe „brownie” (wypiek własny), koktajl na kefirze jagodowy. ALERGENY: mleko, jajko, gluten.
24 PAŹDZIERNIK 2025 r. piątek
ŚNIADANIE: chleb żytni- pytlowy z masłem, pieczenią „z zająca”, rzodkiew biała ze szpinakiem i z czerwoną cebulką z dodatkiem majonezu, kawa zbożowa na mleku z dodatkiem cukru. ALERGENY: mleko, gluten, może zawierać: orzechy, sezam, soję.
II śniadanie: gruszka.
OBIAD: zupa: jarzynowa (marchewka, pietruszka, por, seler, brukselka, kalafior, fasolka szparagowa) z dodatkiem ziemniaków, zieleniny i śmietany, II danie: sznycelek z dorsza i łososia, ryż paraboliczny z curry, sałatka z ogórków kiszonych i pomidorów z dodatkiem śmietany, kompot z wiśni i jabłek. ALERGENY: seler, ryba, mleko, gluten, jajko.
PODWIECZOREK: deser fantazja z jogurtu naturalnego z musem z mango i pieczonej dyni. ALERGENY: mleko.

INFORMUJEMY, ŻE JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE Z PRZYCZYN OD NAS NIEZALEŻNYCH


