Co pysznego w tym tygodniu?
30 czerwiec 2025 r. poniedziałek
ŚNIADANIE: chleb pszenno-żytni z masłem, szynką wieprzową „kruchą”, rzodkiewką i rukolą, kawa zbożowa na mleku z dodatkiem cukru. ALERGENY: mleko, gluten, gorczyca, może zawierać: orzechy, sezam, soję, jajko.
OBIAD: zupa: kapuśniak z włoszczyzną, ziemniakami, mięsem i zieleniną, pierogi z truskawkami i śmietaną, napar z mięty. ALERGENY: seler, mleko, gluten.
PODWIECZOREK: kanapka: chleb domowy z masłem, jajkiem gotowanym, pomidorem i szczypiorkiem, herbata z cytryną z dodatkiem cukru. ALERGENY: gluten, mleko, jajko, może zawierać: orzechy, jajko, sezam, soję.
1 lipiec 2025 r. wtorek
ŚNIADANIE: rogalik pszenny z masłem i miodem, makaron literki na mleku. ALERGENY: mleko, gluten, może zawierać: orzechy, jajko, sezam, soję.
OBIAD: zupa: krem z brokułów i szpinaku na włoszczyźnie z dodatkiem śmietany i z kostkami z sera mozarella, zrazy wieprzowe w sosie pieczeniowym, kasza jęczmienna, surówka kapusty pekińskiej z marchewką i jabłkiem z dodatkiem majonezu, lemoniada z miodem i cytryną. ALERGENY: seler, gluten, mleko, gorczyca, jajko.
PODWIECZOREK: bagietka durum z masłem, mix owocowy: jabłko, arbuz, nektarynka. ALERGENY: może zawierać: orzechy, jajko, sezam, soję.
2 lipiec 2025 r. środa
ŚNIADANIE: chleb Dziadka Michała z masłem, szynką wieprzową „kniazia”, natką pietruszki i papryka kolorowa, kawa zbożowa na mleku. ALERGENY: gluten, mleko, seler, jajko, gorczyca, może zawierać: orzechy, sezam, soję.
OBIAD: zupa: pomidorowa z lanym ciastem z dodatkiem śmietany i koperku, risotto z ryżu z mięsem wieprzowym i z sosem pieczarkowym, surówka z białej kapusty z ogórkiem, czosnkiem z dostatkiem majonezu, napar z lipy. ALERGENY: seler, mleko, gluten.
PODWIECZOREK: ciasto jogurtowe z rabarbarem i truskawkami (wypiek własny), herbatka owocowa. ALERGENY: mleko, jajko, gluten.
3 lipiec 2025r czwartek
ŚNIADANIE: bułka grahamka z masłem i z pastą z sera białego z dodatkiem ogórka i szczypiorku, kawa zbożowa na mleku z dodatkiem cukru. ALERGENY: mleko, gluten, może zawierać: orzechy, sezam, soję.
OBIAD: zupa: kminkowa z grzankami na włoszczyźnie z dodatkiem zieleniny, nugetsy z kurczaka, frytki pieczone, sałata grecka z sosem winegret – sałata zielona, pomidor, papryka, rzodkiewka, papryka, oliwki zielone, kompot truskawkowy. ALERGENY: seler, jajko, mleko, gluten.
PODWIECZOREK: płatki kukurydziane na mleku. ALERGENY: mleko.
4 lipiec 2025 r. piątek
ŚNIADANIE: chleb pytlowy- żytni z masłem, schabem pieczonym i pomidorem, kawa zbożowa z dodatkiem cukru. ALERGENY: gluten, może zawierać: orzechy, sezam, soję, seler.
OBIAD: zupa: ogórkowa na włoszczyźnie z ryżem, zieleniną z dodatkiem śmietany, kotleciki z jaj, ziemniaki z dodatkiem masła, fasolka szparagowa gotowana, napar z rumianku. ALERGENY: gluten, jajko, seler, mleko.
PODWIECZOREK: chleb pszenno- żytni z masłem, pastą z makreli w pomidorach i rzodkiewką, herbata z cytryną z dodatkiem cukru. ALERGENY: gluten, ryba, może zawierać: orzechy, sezam, soję, seler.
INFORMUJEMY, ŻE JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE Z PRZYCZYN OD NAS NIEZALEŻNYCH