Co pysznego w tym tygodniu?
15 wrzesień 2025 r. poniedziałek
ŚNIADANIE: chleb pszenno-żytni z masłem, schabem pieczonym, natką pietruszki i pomidorem mailowym, kawa zbożowa na mleku z dodatkiem cukru. ALERGENY: mleko, gluten gorczyca, może zawierać: orzechy, sezam, soję.
OBIAD: zupa: krupnik na włoszczyźnie z kaszą jęczmienną z dodatkiem wątróbki i kalafiora, naleśniki z dodatkiem mąki orkiszowej z nadzieniem z sera białego i brzoskwiń, napar z mięty. ALERGENY: seler, mleko.
PODWIECZOREK: bułka weka z masłem, surówka z marchewki i jabłka z dodatkiem śmietany. ALERGENY: gluten, mleko, może zawierać: orzechy, jajko, sezam, soję.
16 wrzesień 2025 r. wtorek
ŚNIADANIE: bułka kajzerka z masłem i miodem, kasza manna na mleku. Naturalny sok jabłkowy. ALERGENY: mleko, gluten, jajko, gorczyca, może zawierać: orzechy, sezam, soję.
OBIAD: zupa: krem z czerwonej papryki na włoszczyźnie z prażonym pestkami słonecznika z dodatkiem śmietany, filet z kurczaka duszony, ziemniaki z dodatkiem masła, surówka z kapusty pekińskiej z jarzynami (marchewka, pietruszka, seler, jabłko, natka pietruszki) z dodatkiem sosu jogurtowo - majonezowy, kompot śliwkowy. ALERGENY: seler, mleko, gorczyca, gluten, jajko, może zawierać: orzechy, sezam, soję.
PODWIECZOREK: chałka drożdżowa (wyrób własny) z masłem i truskawkami. ALERGENY: gluten, może zawierać: orzechy, jajko, sezam, soję, mleko.
17 wrzesień 2025 r. środa
ŚNIADANIE: chleb domowy z masłem, szynką drobiową „z pasieki” sałatą zieloną i rzodkiewką, kawa zbożowa na mleku z dodatkiem cukru. Maliny, jeżyny. ALERGENY: mleko, gluten, może zawierać: orzechy, sezam, soję, jajko.
OBIAD: zupa: ogórkowa na wywarze mięsnym i włoszczyźnie z ziemniakami z dodatkiem śmietany, makaron spaghetti z sosem pomidorowym, mięsem wieprzowym i z dodatkiem sera żółtego, lemoniada z miodem i cytryną . ALERGENY: seler, mleko, gluten.
PODWIECZOREK: kasza kukurydziana na mleku. ALERGENY: mleko.
18 wrzesień 2025 r. czwartek
ŚNIADANIE: bułka grahamka z masłem, pastą z jaj z dodatkiem szczypiorku, papryka czerwona, kawa zbożowa na mleku z dodatkiem cukru. Arbuz. ALERGENY: mleko, gluten, jajko, może zawierać: orzechy, sezam, soję.
OBIAD: zupa: curry na rosole z ryżem, włoszczyzną, groszkiem, kurczakiem i koperkiem, pieczeń rzymska z mięsa wieprzowego, ziemniaki z dodatkiem masła, sałatka z gotowanych buraczków z jabłkiem i cebulką z dodatkiem oleju 3 ziarna, kompot jabłkowo- truskawkowy. ALERGENY: seler, mleko.
PODWIECZOREK: deser fantazja z jogurtu naturalnego z musem jagodowym. ALERGENY: mleko.
19 wrzesień 2025 r. piątek
ŚNIADANIE: chleb razowy ze słonecznikiem z masłem, szynką wieprzową „kruchą” i ogórkiem, kawa zbożowa na mleku z dodatkiem cukru. ALERGENY: mleko, gluten, może zawierać: orzechy, sezam, soję.
OBIAD: zupa: żurek na zakwasie z pieczarkami, kiełbasą „zagórską” i zieleniną, pierogi „ruskie” z ziemniakami i białym serem z masłem topionym, kompot owocowy. ALERGENY: seler, ryba, mleko, gluten, jajko.
PODWIECZOREK: kanapka: chleb pszenno-żytni z masłem i pastą z tuńczyka z kukurydzą i szczypiorkiem, herbata z cytryną z dodatkiem cukru. Nektarynka. ALERGENY: mleko, gluten, ryba, może zawierać: orzechy, sezam, soję.
INFORMUJEMY, ŻE JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE Z PRZYCZYN OD NAS NIEZALEŻNYCH